Samboavtal Malmö

Behöver ni hjälp med att teckna ett samboavtal i Malmö? På Adacta Advokatbyrå är vi specialiserade inom familjerätt och utformar en lösning som passar er. För många innebär ett samboavtal en stor trygghet, tveka inte att kontakta oss för mer information.

Tänk på det praktiska

Somliga finner det olustigt att diskutera praktiska aspekter av ett samboförhållande. Ett samboavtal kan emellertid innebära en trygghet om någonting oväntat skulle hända. Många är omedvetna om att parterna i ett samboförhållande inte, per automatik, ärver varandra. Undvik enkelt framtida problem genom att formulera er vilja i ett juridiskt bindande dokument. För samboavtal i Malmö, välkomna till Adacta Advokatbyrå.

Definition av samboförhållande

Sambo kallas den som lever i ett parförhållande och bor tillsammans med sin partner. Generellt delar parterna på utgifter för:

  • hyra
  • el
  • möblemang
  • mat.

Följande tre händelser upphäver ett samboförhållande:

  • äktenskap
  • separation
  • dödsfall.

Vid en separation ska bodelning av det gemensamma bohaget göras. För att undvika konflikt är det bra om ni, redan i ett tidigare skede, upprättat ett avtal som definierar vad som gäller om förhållandet skulle upphöra. Ni bestämmer själva hur ert samboavtal ska utformas och det finns inget krav på registrering hos skatteverket för att dokumentet ska vara giltigt.

Experter på familjerätt

Behöver ni någon som hjälper er att teckna samboavtal i Malmö? På Adacta Advokatbyrå är vi specialiserade inom familjerättsliga frågor och bistår er gärna med juridisk expertis då ert avtal ska formuleras.

Brett kompetensområde

Adactas huvudsakliga fokus är humanjuridik, ett fält som såväl kräver kompetens som engagemang. Vi har lång erfarenhet och vet vad som krävs för att våra klienter ska känna sig trygga. Har ni frågor går det bra att kontakta oss via e-post eller telefon.

För samboavtal i Malmö – välkomna till Adacta Advokatbyrå!